Bezoekers

donderdag 2 maart 2017

Speculoos Cupcake


Ingrediënten (cupcake)
150 gr boter
150 gr witte basterd suiker
3 eieren
150 gr zelfrijzende bloem
5 fijngehakte speculoosjes

Extra benodigdheden
Handmixer
10 papieren cake vormpjes
Spuitzak

Recept
1.Verwarm de oven voor op 180°C.
2.Klop met de mixer de suiker met de boter geel en romig, en voeg vervolgens de eieren toe. Klop vervolgens het geheel tot een luchtig mengsel.
3.Spatel de zelfrijzende bloem en de speculoosjes er door, doe dit voorzichtig.
4.Doe het hele beslag in de spuitzak en vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.
5.Bak de cupcakes in ongeveer 20 min goudbruin. Controleer regelmatig het deeg met een stokje, indien dit er schoon uitkomt is de muffin klaar. Na het bakken laat je ze het best nog even afkoelen op een rooster.

Ingrediënten topping 
150 gr boter
1 el poedersuiker
1,5 tl speculooskruiden
3 grofgehakte speculoosjes
1 el poedersuiker

Extra benodigdheden
Handmixer
Spuitzak

Recept
1.Klop de boter met de poedersuiker tot een luchtig mengsel.
2.Roer de speculooskruiden door de botercrème.
3.Doe dit alles in een spuitzak en laat het in de koelkast gedurende 1 uur opstijven.
4.Spuit toefjes botercréme op de cupcakes en garneer ze met de grofgehakte speculoosjes, bestuif ze gerust met nog wat poedersuiker.

Smakelijk!

Bakkenmetchristof.blogspot.be
Christof.bruyninx@hotmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten