Bezoekers

maandag 13 maart 2017

Zachte sandwiches



Ingrediƫnten (14)
500 gr bloem
225 gr melk (kamertemperatuur)
35 gr verse gist
2 eierdooiers
1 ei
50 gr suiker
10 gr zout
80 gr boter 

Extra benodigdheden
2 bakplaten (ingevet met boter)

Recept
1.Zeef de bloem op het werkblad en maak in het midden een kuiltje, maak het groot genoeg. Doe er vervolgens de melk in.
2.Leg al de ingrediƫnten klaar aan de buitenkant van de bloem, zo heb je alles binnen handbereik.
3.De eierdooiers en de gist kun je al vast in de melk oplossen.
4.Wanneer beide zijn opgelost kun je beetje per beetje de bloem erbij doen.
5.Doe vervolgens ook de suiker, de boter en het zout bij de bloem. Kneed net zo lang tot je een mooi samenhangend deeg hebt.
6.Rol het tot een mooie bol op en dek het af met plasticfolie, leg er vervolgens een handdoek op.
7.Zet het op een plaats waar geen tocht komt, dit is belangrijk voor het rijsprocess.
8.Laat het deeg alvast 75min rusten.
9.Sla de lucht uit het deeg en weeg bolletjes af van 65 gr. Draai deze om zodat ze met de opening naar boven liggen.
10.Dek af met plasticfolie en laat dit 30 min rusten.
11.Duw elk bolletje plat en met de toppen van je vingers trek je het achterste naar voren zoals op onderstaande foto.
12.Met je beide handpalmen kun je deze vormen tot sandwiches.
13.Neem je bakplaten die ingevet zijn met boter, en leg de sandwiches hier alvast op. Nu kan de opening naar onder.
14.Dek de platen af met plasticfolie en zet dit op een tochtvrije plaats, laat dit ruim 90 min rijzen zoals te zien op onderstaande foto.
15.Klop het ei op in een kommetje en smeer dit over de sandwiches.
16.Bak ze in 7 min 30 sec af in een voorverwarmde oven van 230°C.

Smakelijk!

Bakkenmetchristof.blogspot.be
Christof.bruyninx@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten