Ingrediƫnten (deeg)
500 gr bloem
35 gr verse gist
225 gr halfvolle melk
1 eidooier
1 vanillestokje
50 gr suiker
9 gr zout
75 gr boter
Bloemsuiker (garnering)
Extra benodigdheden
Friteuse
Spuitzak
Recept
1.Zeef de bloem en doe deze op het werkblad, maak hier een kuiltje in. Doe de kokosmelk in het kuiltje en los hier de gist in op.
2.Doe de eidooier en het merg van het vanillestokje erbij.
3.Leg de suiker, het zout en de boter aan de buitenkant van de bloem. Zorg zeker dat alles klaarligt op het werkblad.
4.Je kan nu de kokosmelk samen met de gist mengen, beetje per beetje doe je de bloem erbij en dan sluit je af met de suiker, het zout en de boter.
5.Meng alles tot een mooi samenhangend deeg.
6.Rol het deeg tot een bolletje, dek het af met een zuivere handdoek en laat dit 30 min rijzen.
Ingrediƫnten (banketbakkersroom)
100 gr melk
400 gr kokosmelk
125 gr suiker
3 eidooiers
45 gr pudding poeder
1 vanille stokje
Recept
1.Klop de eidooiers los met de melk en roer er de pudding poeder en suiker door.
2.Doe de kokosmelk in een pannetje en doe er het merg van het vanillestokje bij, het stokje zelf mag er ook bij. Dit halen we er later uit.
3.Wanneer het kookt mag je het van het vuur halen, verwijder nu het vanillestokje.
4.Klop de helft van de hete melk door het koude beslag, doe alles bij de hete melk en zet dit terug op het vuur. Breng het op een zacht vuur trug aan de kook.
5.Roer tot een dikke pap en giet het beslag in een koude pap.
6.Dek af met plasticfolie en het laat het afkoelen.
Vervolg recept (deeg)
1.Klop de lucht uit het deeg en verdeel het in bolletjes van 60 gr.
2.Rol dit op tot bolletjes en leg deze allemaal op een met bakpapier beklede bakplaat, laat dit 2 uur rijzen.
3.Verwarm de friteuse op 175°C en frituur per 3 bolletjes, dit omdat je deze dan goed onder controle kunt houden.
4.Frituur ze max 5 min, laat ze uitlekken op keukenpapier en snijd ze doormidden.
5.Klop het banketbakkersroom glad en doe het beslag in een spuitzak, spuit dit met een max dikte van 1 cm tussen de bolletjes.
6.Werk af met een beetje bloemsuiker.
Smakelijk!
Bakkenmetchristof.blogspot.be
Christof.bruyninx@hotmail.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten