Ingrediënten (banketbakkersroom)
500 ml melk
6 eierdooiers
100 gr suiker
50 gr witte bloem
Recept
1.Doe de melk in een pan en breng dit aan de kook.
2.Klop de eierdooiers samen met de suiker, en roer daarna de bloem er door.
3.Giet de helft van de kokende melk al kloppend bij de eierdooiers.
4.Giet daarna het beslag bij de kokende melk in de pan en blijf roeren, ook over de bodem.
5.Laat het beslag tussen de 30 sec en 2 min pruttelen (hoe langer de kooktijd, hoe dikker het beslag).
6.Doe het beslag in een glazen kom en doe er was plastiek folie over, druk dit op het beslag.
7.Laat het beslag enkele uren afkoelen en zet het daarna in de frigo.
Ingrediënten (soezenbeslag)
2 eieren
120 ml water
50 gr boter in stukjes
2 gr zout
75 gr witte bloem
Extra benodigdheden
Bakplaat met bakpapier
Spuitzak
Recept
1.Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier op een bakplaat, je kan ook de spuitzak al voorbereiden om later werk te besparen.
2.Breek de eieren in een kom en klop ze tot een massa, zet deze even apart.
3.Doe boter, water en het zout in een pan en smelt de boter op een zacht vuurtje.
4.Verwarm het mengsel tot het borrelend kookt, haal de pan van het vuur en doe er in een keer de bloem bij.
5.Roer stevig met een houten lepel tot de massa een mooie bol vormt, het moet een droge massa zijn.
6.Roer er grondig de helft van het eimengsel bij, daarna ook de andere helft.
7.Vul er meteen de spuitzak mee en spuit eclairs op het bakpapier.
8.Bak de eclairs 20 min in de voorverwarmde oven, wanneer de 20 min om zijn zet je de oven uit en zet je de deur nog 10 min op een kier. Als je dit niet volgt zullen de eclairs inzakken.
Ingrediënten chocolade (glazuur)
100 gr pure chocolade
80 gr bloemsuiker
40 gr boter in blokjes
3 el water
Recept
1.Neem een pannetje en doe er wat water in, zet er een glazen kommetje op. Let op dat het kommetje het water niet zal raken. Je moet er ook op letten dat het kommetje van vuurvast materiaal is, anders kan het springen.
2.Doe de chocolade in het kommetje en roer regelmatig.
3.Wanneer dit een mooie samenhangende massa is neem je het van het vuur.
4.Laat het glazuur tot lauw afkoelen (als het te heet is, loopt het uit. Als het te koud is kun je het slecht uitstrijken).
1.Neem een pannetje en doe er wat water in, zet er een glazen kommetje op. Let op dat het kommetje het water niet zal raken. Je moet er ook op letten dat het kommetje van vuurvast materiaal is, anders kan het springen.
2.Doe de chocolade in het kommetje en roer regelmatig.
3.Wanneer dit een mooie samenhangende massa is neem je het van het vuur.
4.Laat het glazuur tot lauw afkoelen (als het te heet is, loopt het uit. Als het te koud is kun je het slecht uitstrijken).
5.Houd het vuur heel laag en voeg de bloemsuiker en de boter toe, laat alles al roerend smelten.
6.Neem het pannetje van het voer en voeg lepel per lepel water blij, blijf constant roeren.
De laatste stappen..
1.Leg de eclairs op een rooster en snijd ze langs de zijkant open.
2.Vul de eclairs met het banketbakkersroom.
3.Strijk met een platte spatel een dikke laag glazuur over het gebak.
Smakelijk!
Bakkenmetchristof.blogspot.be
Christof.bruyninx@hotmail.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten