Bezoekers

maandag 13 maart 2017

Nutella truffels


Ingrediƫnten
250 gr nutella
60 gr pure chocolade
15 gr boter
30 gr cacaopoeder

Recept
1.Schep de nutella in een plastic rechthoekige doos en plaats deze min 2 uur in de diepvriezer.
2.Haal de nutella uit de diepvries en maak balletjes met behulp van twee koffielepels.
3.Leg de balletjes op een vel bakpapier en leg deze terug in de diepvries voor min 1 uur.
4.Neem een pannetje en doe er wat water in, zet er een glazen kommetje op. Let op dat het kommetje het water niet zal raken. Je moet er ook op letten dat het kommetje van vuurvast materiaal is, anders kan het springen.
5.Doe de chocolade en de boter in het kommetje en roer regelmatig.
6.Wanneer dit een mooie samenhangende massa is neem je het van het vuur.
7.Laat het tot lauw afkoelen.
8.Neem de bolletjes opnieuw uit de diepvries en dompel ze in het chocolade mengsel, leg ze vervolgens op het vel bakpapier en laat ze opnieuw 1 uur opstijven in de diepvries.
9.Als laatste dien je enkel nog te truffels door het cacaopoeder te rollen.

Smakelijk!

Bakkenmetchristof.blogspot.be
Christof.bruyninx@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten