Ingrediënten (50 wafels)
1 kg zelfrijzende bloem
750 gr suiker
11 eieren
500 ml melk
750 gr boter (gesmolten / bain marie)
2 zakjes vanille suiker
3 tl maïsolie voor het wafelijzer
Extra benodigdheden
Handmixer
Wafelijzer
Borsteltje
Recept
1.Klop de suiker, vanillesuiker samen met de eieren, doe dit zeker 10 min tot je mooi beslag hebt.
2.Voeg daarna de boter toe en vervolg met de melk.
3.Zeef de bloem zodat er geen klonters zijn en doe beetje per beetje bij het beslag, gebruik hiervoor een spatel.
4.Je beslag is nu volledig klaar, doe er folie over en laat dit minimum 4 uur in de koelkast staan. Persoonlijk laat ik het een volledige nacht staan...
Tijd om te bakken.
Vet de eerste keer je wafelijzer in met de maïsolie, doe dit regelmatig.
De baktijd zal tussen de 3 en de 4 min zijn naargelang het wafelijzer.
Smakelijk!
Bakkenmetchristof.blogspot.be
Christof.bruyninx@hotmail.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten