Ingrediënten
250 gr bloem
125 gr boter
150 gr poedersuiker
100 gr kristalsuiker
1 ei
20 gr cacao
1 tl vanille-extract
Recept
1. Klop de boter met de poedersuiker en de vanille glad.
2. Voeg het ei toe en roer er een homogeen beslag van.
3.Werk er de bloem door. Er moet een bol ontstaan, maar bewerk het deeg niet te lang.
4.Snijd het deeg in tweeën. Werk de gezeefde cacao door de ene helft en leg daarna beide helften 20 min in de koelkast.
5.Rol het witte deeg uit tot een rechthoek met een dikte van max 3mm. Rol van het deeg met cacao een rechthoek die kleiner is als die van het witte deeg.
6.Leg het deeg van cacao op het witte deeg, daarna rol je ze samen op. Dit kun je het best strak doen.
7.Haal deze rol vervolgens door de kristalsuiker.
8.Snijd de rol in plakjes van ong 3mm dikte, leg ze op een bakplaat die voorzien is van bakpapier of een bakmatje.
9.Zet ze 15-20 min in een oven die voorverwarmd is op 180°C.
Smakelijk!
Bakkenmetchristof.blogspot.be
Christof.bruyninx@hotmail.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten