Bezoekers

vrijdag 10 februari 2017

Boterkoek


Ingrediƫnten
300 gr bloem
250 gr boter (zachte)
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 snuifje zout (0.5gr)

Extra Benodigdheden
Taartvorm van ong 25 cm
Handmixer

Recept
1.Verwarm de oven voor op 180°C.
2.klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker met een handmixer tot een zacht en romig geheel.
3.Voeg 1 ei toe en roer goed door tot deze volledig is opgenomen in de massa.
4.Zeef de bloem met het snuifje zout boven het mengsel, spatel de bloem er heel goed door (niet kloppen).
5.Vet de taartvorm in of gebruik bakpapier en doe het deeg erin, gebruik bolle zijde van een soeplepel om het mooi gelijk te maken.
6.Klop 1 ei los en strijk dit over het deeg.
7. Bak de boterkoek tussen de 25 a 30 min, goudbruin. Laat deze na het bakken nog minimum 10 min staan op een rooster.

Smakelijk!

Bakkenmetchristof.blogspot.be
Christof.bruyninx@hotmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten