Bezoekers

zondag 12 februari 2017

Soezen met slagroom en chocolade


Ingrediënten (soezenbeslag)
2 eieren
120 ml water
50 gr boter in stukjes
2 gr zout
75 gr witte bloem

Extra benodigdheden
Bakplaat met bakpapier
Spuitzak

Recept
1.Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier op een bakplaat, je kan ook de spuitzak al voorbereiden om later werk te besparen.
2.Breek de eieren in een kom en klop ze tot een massa, zet deze even apart.
3.Doe boter, water en het zout in een pan en smelt de boter op een zacht vuurtje.
4.Verwarm het mengsel tot het borrelend kookt, haal de pan van het vuur en doe er in een keer de bloem bij.
5.Roer stevig met een houten lepel tot de massa een mooie bol vormt, het moet een droge massa zijn.
6.Roer er grondig de helft van het eimengsel bij, daarna ook de andere helft.
7.Vul er meteen de spuitzak mee en spuit bolletjes op het bakpapier (ong 3 cm).
8.Bak de soezen 20 min in de voorverwarmde oven, wanneer de 20 min om zijn zet je de oven uit en zet je de deur nog 10 min op een kier. Als je dit niet volgt zullen de soezen inzakken.

Belangrijk
Houd de spuitzak loodrecht naar boven op een halve centimeter van de bakplaat, tijdens het spuiten moet je dit vasthouden. Zo krijg je een mooie soez.

Ingrediënten (Vulling)
100 ml room (35%)
1 theelepel bloemsuiker

Recept
1.Doe de room en de bloemsuiker in een ruime kom. Klop dit tot een goede slagroom
2.Klop niet tot je geel begint te zien, want dan krijg je boter.
3.Wanneer de slagroom klaar is kan je deze in een spuitzak doen, maak tevens een gaatje in de onderkant van iedere soez en spuit er de slagroom in.

Ingrediënten (Chocolade)
150 gr pure chocolade (72%)

Recept bain marie
1.Neem een pannetje en doe er wat water in, zet er een glazen kommetje op. Let op dat het kommetje het water niet zal raken. Je moet er ook op letten dat het kommetje van vuurvast materiaal is, anders kan het springen.
2.Doe de chocolade in het kommetje en roer regelmatig.
3.Wanneer dit een mooie samenhangende massa is neem je het van het vuur.
4.Neem de soezen en dip ze er een voor een in.

Bewaring
Je kunt de soezen na deze laatste stap het best in de diepvries bewaren.
Wanneer je deze nodig hebt haal je ze gewoon enkele uren van te voren uit.

Smakelijk!

Bakkenmetchristof.blogspot.be
Christof.bruyninx@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten