Bezoekers

donderdag 6 april 2017

Rijst taart


Ingrediënten
75 gr dessertrijst
1 vel bladerdeeg
1 ei
500 ml melk
75 gr suiker
1 vanillestokje

Ingrediënten banketbakkersroom
500 ml melk
4 eierdooiers
50 gr maïszetmeel
100 gr suiker

Recept
1.Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes er met de achterkant van een mes af.
2.Doe de melk, de suiker, de dessertrijst en het vanillestokje met de zaadjes in een pannetje. Zet dit op middelmatige stand van het fornuis.
3.Neem een ander pannetje en breng de melk voor de banketbakkersroom aan de kook.
4.Doe de eierdooiers in een mengkom en klop deze samen met de suiker tot een witte massa.
5.Spatel er de maïszetmeel onder.
6.Onder voortdurend roeren kun je nu het eimengsel aan de melk toevoegen.
7.Laat 1 min doorkoken en je zult merken dat het vaster mengsel gaat worden.
8.Controleer de rijstepap, het moet uiteindelijk een vaster geheel worden.
9.Roer het ei en het banketbakkersroom onder de rijstepap, roer dit goed om met een spatel.
10.Neem een taartvorm van ong 24 cm en leg hierin het bladerdeeg.
11.Vul de taart met de vulling en bak deze op ong 30 min in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!
 
Bakkenmetchristof.blogspot.be



Geen opmerkingen:

Een reactie posten