Bezoekers

donderdag 6 april 2017

Bresiliennetaart





Ingrediënten (deeg)
420 gr witte bloem
200 gr zachte boter
30 gr kristalsuiker
80 ml melk
17 gr verse gist
1 ei
snuifje zout (0.5 gr)



Extra benodigdheden
Keukenmachine
Pannetje



Recept
1.Zeef de bloem boven de kom van de keukenmachine en voeg er de boter bij, strooi er een snuifje zout bij en laat de keukenmachine zijn werk doen.
2.Verwarm de melk in een pannetje en doe de gist erbij, laat de gist volledig oplossen met behulp van een garde.
3.Doe alvast het ei bij het deeg in de mengkom en laat verder mixen.
4.Giet het gistmengsel bij het deeg, meng verder tot je een stevig deeg hebt.
5.Kneed het deeg nog even na met de hand, indien het te vochtig is voeg je wat bloem toe.
6.Als het deeg voldoende gekneed is maak je er een bol van, leg het in een ingevette kom en dek deze af met een keukenhanddoek.
7.Laat het deeg 60 min rijzen.



Ingrediënten (de pudding)
100 gr melk
25 gr suiker
1 eierdooier
10 gr vanillepoeder



Extra benodigdheden
Pannetje



Recept
1.Verwarm de melk in een pannetje
2.Klop de eierdooier los met de suiker en de vanillepoeder
3.Giet een beetje van de warme melk bij het mengsel en roer los, giet dit mengsel dan terug in het pannetje en zet het vuur een beetje hoger.
4.Al roerend zal de pudding dikker worden (niet kloppen).
5.Wanneer de pudding klaar is kan je deze in een glazen kom doen om af te koelen, doe er plastikfolie over en druk deze tegen de pudding (om een kortje te voorkomen).



Ingrediënten (de flan)
470 ml melk
75 gr suiker
65 gr bloem
4 eieren
1 vanillestokje



Extra benodigdheden
Staafmixer



Recept
1.Doe de melk, suiker, bloem en de eieren in een mengkom.
2.Snijd het vanillestokje open en doe de zaadjes bij het mengsel.
3.Mix het geheel kort met de staafmixer op de laagste stand.
4.Doe de afgekoelde pudding bij de flan en mix dit alles op de laagste stand.
5.Dek het mengsel af en laat het even rusten.



Nu komt het spannende gedeelte
1.Verwarm de oven voor op 200°C.
2.Vet een taartvorm van ong 24 cm in met boter en bestuif met wat bloem.
3.Neem het deeg uit de kom en druk er al de luchtbellen uit, kneed het nog enkele minuten.
4.Rol het deeg uit en leg deze in de taartvorm, snijd het overtollige deeg weg.
5.Zet het deeg 20 min in de diepvries.
6.Haal het deeg uit de diepvries en prik enkele gaatjes met een vork in de bodem. Bak deze 15 min in de voorverwarmde oven,
7.Verlaag de temp van de oven naar 175°C.
8.Haal de taartbodem kort uit de oven en vul deze met de flan.
9.Bak deze op ong 35 in de oven, tot deze mooi goudbruin is.
10.Laat de taart ruime tijd afkoelen.


Afwerken en serveren


Ingrediënten
275 ml slagroom
1 el bloemsuiker
100 gr bresiliennootjes


1.Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker, let op dat je geen boter maakt.
2.Doe de slagroom alvast in een spuitzak en bewaar deze in de koelkast tot de taart volledig afgekoeld is.
3.Spuit slagroom over de taart en strooi er de bresiliennootjes over.


Smakelijk!


Bakkenmetchristof.blogspot.be
Christof.bruyninx@hotmail.com








Geen opmerkingen:

Een reactie posten